Nicaieri nu e mai bine ca acasa


Salutare!

Indiferent daca inca suntem la scoala sau deja avem un job stabil, cel mai frumos loc din lume este acasa. Acasa este confortabil, ordonat, spatios, luminos, arata foarte bine, este universul nostru cel mai intim, in care ne simtim cel mai bine, ne odihnim, ne distram, ne incarcam bateriile si trecem peste orice probleme. Insa, ce ne facem in momentul in care acasa nu e o lume atat de bine pusa la punct? Cand bucataria este foarte mica, baia trebuie renovata, sufrageria este supraaglomerata cu mobilier, iar de dormitor nici sa nu mai pomenim, pentru ca ne-am saturat de hainele imprastiate si de loviturile in colturile patului si comodei?

Regulile de baza, general valabile, ale designului modern nu sunt foarte numeroase, de aceea este foarte simplu sa le respectam – si totusi, cand vine vorba de practica, se pare ca lucrurile nu stau tocmai asa in realitate.

Majoritatea oamenilor considera ca isi pot amenaja locuinta dupa bunul plac, fara ca altcineva sa poata interveni sau fara sa accepte sfaturi. Pentru a avea un camin cu adevarat cald si primitor, nu trebuie decat sa respectam cateva principii esentiale si simple. In primul rand, inainte de a ne apuca sa vopsim si mobilam o incapere, trebuie sa tinem cont de orientarea acesteia (inspre nord, sud, est, vest) pentru a vedea ce minusuri si plusuri are si ce trebuie sa corectam prin culori si design. In al doilea rand, este vital sa facem masuratori. Degeaba ne luam mobila moderna, superba, de calitate, daca ne va ocupa tot spatiul, acesta fiind mic. In al treilea rand, trebuie sa alegem o tematica pentru intreaga locuinta: fie o culoare comuna care va aparea in toate camerele, fie un stil, un tipar, un material, etc. Si nu in ultimul rand, sa alegem obiecte de calitate, care ne sunt pe plac, indiferent de pretul acestora. Cu atat mai mult cand vine vorba de mobilier: spre exemplu, daca ne trebuie mobila de dormitor, ne vom indrepta catre piese potrivite pentru spatiul de care dispunem, cu un design care sa se potriveasca cel mai bine, sa asigure un grad ridicat de confort si cu o rezistenta si o durabilitate mari.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Nicaieri nu e mai bine ca acasa&8221;

    • Asa este…uufff imi amintesc ce ma mai chinuiam cu maica-mea acum vreo 10 ani sa mutam mastodonturi de mobila si de toate ca facem curatenie generala. Urata moda domne, urata! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s