La multi ani tuturor romanilor! La multi ani Romanie draga!


Salutare!

Acesta este un articol special dedicat acestei zile minunate de 1 Decembrie. Ce inseamna pentru voi Romania? Ce inseamna a fi roman? Despre lucrurile astea eu am doar cuvinte de lauda si sunt plina de mandrie, asa cum consider ca ar trebui sa fiti si voi. O vorba aruncata aiurea spune cam asa: “Ce tara frumoasa e Romania asta…insa pacat ca e locuita.” Nu stiu ce sa zic…pentru ca pana la urma tara e tinuta de ai ei locuitori. Cred ca si noi contribuim foarte mult la cum arata Romania. Ca e ea vazuta mai rau dintotdeauna, asta e partea a doua. Ce credeti ca doar in Romania vedeti furturi, crime, mizerie si alte lucruri de genul asta??? Va spun sigur ca NU! Problema noastra este ca noi nu stim sa scoatem in evidenta si ceea ce avem frumos, si ceea ce ne face mai frumosi!

images

Ne place sa ne “prostim”, sa parem uneori niste copii prost-crescuti si ne-educati din pacate. Ce-i drept, ne-educati cam suntem din mai toate punctele de vedere. Dar totusi…putem scoate in prim-plan cu usurinta maretia tarii noastre, frumusetile ei si tot ceea ce are ea mai frumos si mai bun “in dotare”. Altii de ce pot face asta? Lor nu le e greu sa isi vorbeasca tara de bine si sa o prezinte asa cum merita. Noua, se pare ca da. Din pacate, mai avem de muncit la capitolul imagine de sine. Nu e suficient sa avem forme de relief dintre cele mai interesante si mai “molipsitor” de frumoase, nu e de ajuns sa avem regiuni dintre cele mai populare si cu obiceiurile cele mai bine intiparite, nu sunt suficiente frumusetile tarii noastre daca nu stim si nu avem darzenia necesara de a ne gospodari asa cum ar trebui si de a le promova cat mai bine.

Pentru mine, Romania inseamna locul in care m-am nascut, locul copilarieri mele, locul pentru care simt o dragoste nebuna, emotie, tristete si bucurii la un loc! Inseamna familia si prietenii cei mai buni, inseamna frumusetile locului, traiul si portul romanesc! Romania inseamna totul daca o iubesti! Pentru voi ce inseamna Romania?

La multi ani romani!

La multi ani Romania!

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;La multi ani tuturor romanilor! La multi ani Romanie draga!&8221;

  1. RL-ule zi-i acestui domn, ca o tara puternica nu zice NU. Zice DA si toti i se alatura cu sau fara rugaminti de ajutor. NU spun numai slabii, pizmasii, raii. Pentru ca asa ne invata si BOR al Romaniei, amicul si al domniei sale premierul. Cine se opune poruncilor mantuitorului este un om rau.

  2. Da, suntem needucati si ne si place sa o scoatem in evidenta. In rest, in ultimul tau paragraf cred ca se regasesc toti, fie ca sunt sau nu dispusi sa o recunoasca.

    • Multumesc frumos pentru comentariu. Din pacate, Romania nu este ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce putea fi de mult timp tocmai din cauza noastra si din vina faptului ca ne-am lasat intotdeauna manipulati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s